قیافه و مد مقولههایی است که در نهایت زایل میشود و کسانی که زندگی را در اینها میبینند دچار توهمات شدهاند.
به گزارش آناج، استاد حاج شیخ علی فروغی در جلسات اخلاقی که به مناسبت ایام فاطمیه در مصلی اعظم برگزار میشود، اظهار داشت: این عالم بر مبنای دستگاه توحید آفرینش یافته که بدون افق و محیرالعقول است.
وی با بیان اینکه خداوند خیر محض است، خاطر نشان کرد: برای اینکه به خداوند تقرب جوییم و خدایی شویم باید ما نیز منشاء خیر باشیم.
این عالم دینی در خصوص اینکه مطالعهی قرآن مظاهر توحید را در ما تقویت میبخشد، ابراز داشت: خداوند نشانههای خود را در آفاق و انفس بشر نشان داده است تا کاملا بر بشر محرز شود که تنها حق خداوند است.
وی با اشاره به اینکه ما نیز در نظام آفرینش باید جایگاه خود را بیابیم، تشریح کرد: در مسیر زندگی مشتریهای زیادی در مسیر انسان قرار میگیرد اما کسی چون یوسف تنها مشتریاش خدا شد و مبنای تاریخ صبر و تقوا گرفت.
استاد فروغی یادآور شد: عالم برای حیات بشر بنا شده است و باید تفسیر کنیم که این زندگی و حیات یعنی چی؟ تمام اندیشههای بشر متاثر از این پاسخ است؛ زندگی فقط سیر نظام آفرینش و گذر کاروان عمر نیست، خداوند در قرآن به مقدساتی چون خورشید، زمین و آفریدههای دنیایی سوگند یاد میکند که در اختیار بشر قرار داده است.
وی خاطرنشان کرد: زندگی فقط روال نظام آفرینش نیست بلکه یک انتخاب است، دنیای سرمایهداری زندگی را در لذت جویی محض تعریف کرده که در این میان بسیاری از پردهها دریده میشود، اما انسانی که به معاد و غایت امر معتقد است نمیتواند فرصت عمر را فقط در لذتجویی خلاصه نماید.
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه ذات انسان نامحدود است و به حیاط برتر علاقه دارد، تاکید داشت: نمیتوان این بشر را در لذت جویی محدود کرد، برخی زندگی را در قیافه و مد خلاصه کردهاند؛ این بیشتر به طنز تلخ و پوچ شباهت دارد، مباهات و توجه به امری که نهایی نیست و در نهایت زایل خواهد شد به دور از منطق انسانیت است و حال کسی است که در توهمات زندگی میکند.
وی بیان کرد: برخی زندگی را در خانه محدود کردهاند، بهار در راه است و همه به فکر ظاهر زندگی خود هستند؛ دچار فکر مدرنیته و لذت زدگی شدهایم که ثمرهای جز ابتر ندارد زیرا در نهایت این خانه را نیز در همین دنیا به جا خواهیم گذاشت؛ با این روال انسان نمیتواند جایگاه خود را در این دایره بیابد.
استاد فروغی با اعلام اینکه تمام آثار انسان در بند انتخاب انسان است و هرکس انتخاب بدی داشته باشد، آثار سوء آن را تا آخر عمر خواهد دید، توضیح داد: قرآن به انسان میگوید فکر خود را تعطیل نکنید، آیات بیشمار الهی در زمین و آسمان وجود دارد چرا در اینها تدبر نمیکنید؟
وی ادامه داد: بدترین جنبده روی زمین حیوانات نیستند بلکه انسانیهایی هستند که عاقلانه زندگی نمیکنند؛ فکر کنید تا انتخاب درست داشته باشید و آثار زشتی از خود به جای نگذارید.
این عالم دینی اولین انتخاب مهم یک جوان تشکیل را خانواده و انتخاب همسر دانست و تصریح کرد: انتخاب را با چه معیاری انجام میدهید؟ نخست خدا را در نظر میگیرید یا لذتهای مقطعی دنیا را؟ اگر زندگی را فقط لذت قرار دادید اسیر زندگی خواهید شد و از سقف خانهی خود صعود نخواهید کرد.
وی در پایان افزود: اینکه بعد از سه ماه از زندگی مشترک جوانان طلاق میگیرند خبر از کودتای فرهنگی میدهد، انقلاب در اندیشهها اتفاق افتاده است.